Followers

Thursday, 24 February 2011

mencari 'NUR'

salam pertemuan... kadang2 orang tertanya-tanya, apah itu nur dan hidayah.. bukanlah nur itu orang yang bernama nur dan hidayah itu orang yang bernama hidayah.. tetapi ianya ialah salah stu anugerah tuhan yang paling agung buat umat manusia...
hari terakhir

dalam indoor game room

   Bagi aku, Nur telah pun hadir kedalam hidupku.Ia telah hadir kedalam hidupku sudah sekian lama.. Aku yang dulunya seorang yang agak jahil tentang soal agama... telah diberi keizinan oleh Allah untuk bertandang buat seketika waktu di bumi SMKA.. Disana aku diajar menghafal dan memahami Alquran,, Bermula detik itu, aku sedar betapa pentingnya Nur Allah.. Aku pula sudah semakin lali disitu dengan ditambah pula dengan rakan2 yang sekian lama semakin aku anggap seperti keluarga aku sendiri... Alangkah indahnya nikmat Nur yang Allah berikan kepada aku pada ketika dan detik itu.. Hingga sekarang aku masih ber syukur kerana telah di'post'kan oleh kedua ibubapa aku kesitu.. kalau tidak, entah apa yang akan terjadi pada aku sekarang... mungkin ... hamm. apa2pun aku bersyukur padamu yan Allah...
  

Tuesday, 22 February 2011

aku dan pengalaman

salam...
selamat bertamu lagi dalam warkah ke-2 aku, kali ni aku nak story 2 u all tentang aku dan pengalaman aku dari pertama kali aku jejakkan kaki aku at SMKASAS untill hari ni ( 23-2-2011)... aku ni time form 1-3 memang agak "pendiam" hahaha... semua keaktifan aku bermula apabila aku mula join group kawad kaki ngo time 2008.. time 2 group smkasas dapat naib johan peringkat negeri... huhuhu senior2 ckap aku la punca dapt naib johan.. sebab ape? sebab aku tabik tangan kiri..hahaha.. bukan sengaja.. maybe law ade bdak2 group kawad tahun 2008 yang bace nie.. aku ialah ericson... hahaha... 

Then... time form 3 aku kembali mnyepi... ble naik form 4 macm2 aku joint,,, lepaskan gian la katekan.. haha,, mase 2 aku  ada macam tugas antaranye Penolong Pengarah Operasi Syarikat Regenesis Sdn Bhd ( pum sekolah je), setiausaha pss, ketua editor unit kewartawanan majalah sekolah, naqib dorm asrama, dan yang paling best ahli kelas 4H... hahaha macam2 benda best jadi.. aku telah belajar banyak benda daripada diorang semua,, hm.. erti persahabatan, pengorbanan, tugas dan tanggungjawab...

Ble dah form 5 biase la taun exam, tapi bagi aku inilah tahun yang paling aku ingat dalam epilog suka dan duka hidup aku,,, ame yang kene marah,kene maki,kene piji pun ada... haha

Ble dah senior ni rasa happy skit, xde tekanan dari senior.. hahaha,,, tapi still ada tekanan terutamanya nak cacth up balik pelajaran yang dah tertinggal time form 4 dulu...  pejam celik,pejam celik dah nak spm.. semakin hampir tarikh keramat 2 semakin berdebar rasenya,,, macam nak luruh jantung nahannye..Ble dah tibe hari last spm,, mla lah rase sedih,, nak tinggal sekolah,,kawan2... hm... sedih2...
Classmate aku time form 5h (putera)

Classmate aku time form 5H (puteri)
Habis ja spm, aku terus usehakan untuk mendapatkan lesen motosikal n kereta.. sementara itu aku kerja at Station minyak berhampiran... mese kerja 2 macam2 orang aku jumpe.. ada yang peramah, sombong, baik, belagak, naik menyampah aku,,, tapi ape boleh buat sabar jelah.. hm... macam2 ragam manusia ni,, tapi itulah yang membuatkan aku semakin dewasa dan lebih mengenali erti kehidupan yang sebenarnya...

menonton 'pertandingan' badminton petang-petang

bersiar-siar ditaman smka

Thursday, 17 February 2011

HARI MUKA....

HI.....
Hm... diam xdiam dah dekat 2 bulan dah meninggalkan smkasas...
sesekali da jga tringat saat2 bersama kawan2 yang rock n gle2....
rindu rasenya...
tapi e2 sekarang,,, kalau dulu,,
memang xdinafikan,,, aku mmg bsn at c2.... 
dengan kerenah peraturan yang strick...huh... tapi e2 dulu.... 

sekarang,,,
aku rasa bertuah sangat pernah ditempatkan kat c2...
kalau xkerna jasa diorang kat c2... xmungkin  aku seperti sekarang...
akhirul kalam... terima kasih wat sume warga smkasas....
"SYUKRAN JAZILAN, MA'ASSALAMAH WAILALLIQA'..."