Followers

Thursday, 30 June 2011

catatan hari ini... atas pokok ade dahan.... hahahha


salam...
hm,,, hri ni 30/6/2011,
aku??? aku msih seperti biase,,, cume aku xtau lah,,, aku slalu tense, slalu naik angin dgn mudh,
aku slalu sng nk pamerkn aku pnye ekspresi aku,, aku pn plik, dlu xmcm nih,, 
hmmm, kdg2 aku tgk rgm kwn2 aku y certain2 tu pn aku bleh hlg mood...
harap bnda ni xkn mnjejaskn aku dan kwn2 bru aku, n disebbkn mulut aku yang slalu laser ni, hrp2 xde y tersinggung,, kdg2 bkn sngaje, ttp bnda 2 terkluar dgn sndri,,, hahah
aku tau msti ade y skt ati atau naik jelek ngan perangai aku,
aku tau,, n kdg2 aku dpt rse bnda 2.... hahha
dah lah,, jom kte tgk ape y jdi dlm PPKSUMK KMK ari nih....



hari ni kmi ade ujian kimia,,, hm ok lah ujian 2... rilex n chill je jwb dye,,,
hahahha
markah xtaulah mcm ne....huhuuh
pastu kmi di briefing untuk mggu bhs inggrs... mahir kne lead untk e-nite, bie n mimi kne incharge psl poster unutk umk a, nurul handle booth dye,, aku handle booth aku,,, 2/3 orng tlg sir mukri, 2/3 org lag tlg 
tecer yati,,,
huh, berniaga skan bdk umk nih,, hppy jer, tp bg aku walauon nmpk happy,, tp sebenrnye pnuh dgn teknn dan mybe kdg2 mngundang stress,,,
group aku???
group aku ade 4 owg, aku,akmal,mimi n nini,,,
aku akn jual tudung kluaran terbaru imprt dri kilng,,,
harga dr RM 18 - RM 25....
mmg berbloi,
ptg td abez klas, aku,akmal,nini n tini, 
kmi kuaq g tesko nk cri stok untk group nurul wat sndwich.,... huh,, luas gler tesco dyer...
puas aku brjalan,, n dpt la gak releas tense...
 
tp y pasti w're all in this together....
hahhaha

lastly, buat tmn2,, aku nk mnx maap lah klau aku de singgungkn ne2 phk k...

 

Wednesday, 29 June 2011

haha... renungan ....

assalamualaikum....
hm,,, smlam aku kte aku xmo p outing,,, tp tup2, aku kuaq jugak..
hahha,,, aku p bank,, pastu g mkan nasi ayam kt kedai nasi ayam kawah besar area maybank kulim 2...
sedap gak nsik dye..."promote weh" hahha
pas2 aku jln2 la kt pkan kulim,, cri kedai kasut, the store, hari2... n lastly aku jumpe suply tok business tudung group aku,,, seng skit nk soh dye anto... hahha

aku smpai blik kolj kul 1.30 p.m.. hm,,, dah le pnt,, nek2 tangga lg, ble smpai,, pintu dorm lak kunci... n kunci aku lak aku tgal ats loker... wah,, aper lg, memanjat lah aku pn2 tandas untuk masuk ke dalam...hahahha

ble ptg mnjelma, dalm kul 6.00 ptg, aku ceramah Ust Mudawali,,, huhuh best gak sermh dye.. dye cter sal israk mikraj... terdetik gak r lam hati ni,,, hm,,
biase lah,,, manusia,, sentiase ade dalam kekhilafan,,,,

aku pn xphm knp lps dngr crmh dye mgu ni aku rse cm ade ssuatu persaan yang laen dr y laen dtg,,, huh...
rs cm ....."what evr la"... hahah
mybe petunjk dr Maha pencipta untuk aku brubah.... mklumlah, aku pn bkn nye baik sgt pn,,,,
hahha....
aku terfikr gak kdg2 aku ni terlmpau sosial mybe... nk  buat mcm ne,,, krja sume an pompuan... huhuu....
tp xpe,,, aku kan cbe lah lps ni k... n
hope y sume kwn2 aku kt cni on cm 2... kte sme2 btolkn k...
hahha
InsyaAllah... 

kdg2 dlm kls 2, aku de la jga xbrpe selesa ngan bbrpe tingkh lakustudnt nih, tp pe leh wat.. aku just mampu untuk mlwn ngan iman je...

mmg lah dlm hdis ade kte,, cghlah kemungkaran dgn tagn, lidah. dan hati,, dn sesunggunhnya cgh ngn hati adalah selemah2 iman.... huhuhu

xpela,,,, aku ber doa agar aku sntiase kuat unutk menghadapi sume ini...
"ya Allah, aku mohon padaMu ya Allah, sayangilah ke2 ibubpe kmi, sepertimana merka mnyayangi kmi semasa kmi kecl... jauhkan kmi dari fitnah perempuan, hasutan dajjal, dan bentengilah kami dari godaan syaitan dan perbuatan maksiat" Ameen2 ya Rabb al-'alamiin.....

-sekian-


Tuesday, 28 June 2011

something sweet

salam,,,
harini aku ade test pengurusan dan maths... ohw,,, ngat kan ssah gle,, tp xde la susah sgt....
sdg2 aje...

pas2 rncangnye ptg ni nk kuar g panjat pokok rmbutan kolej ni, tp hm,,,, sume ttidor kepenatan,,
wah... bgn2 dah kol 6.25... huh,,, pokok ke mane, rmbutan pn ke mane, ape bleh wat... xde rzeki...

tadi, aku de post satu article i luv islm ni,, sbenarnye aku on xbc lag... bru kol 10.40 p.m td bru bc.. sdih gak r.. ptot la aku ksi kwn2 aku bce ade yng nangis,,, huh.... mmg touching lar... tngat at mak

p/s better bc lar,, dpt insafkn diri, jgn derhka pd mk abh...

esok???
CUTI!!!!!!!!!!!! ak pn xtau nk wat pe... cdangnye teman nk stady kemis,,, wat report bio... n tidor...
sbb next week 2 dak2 ppks umk ade test y pertme.... huhuhu 
bkn nk soh korang exm cm ni,,, tp huhhuu terpulanglah,,,,
Allah Maha melihat

dorang nk outing... aku??? huh, mls lah, kalau aku outing, aku cucuk atm RM *** mesti y aku bwk blik k kolej RM ** je... huhuh so, better aku stay at kolej n mnx tolong kwn2 je*tp y dpercyai lah...

urm... thats all for today...
hum,, Nora balik... jeles tol... hahahha
i'm miss my hometown!
see u...
da



Monday, 27 June 2011

Surat Dari Anak Mak Yang Dah Tak Nakal | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Surat Dari Anak Mak Yang Dah Tak Nakal | iluvislam.com + discover the beauty of islam




Gratisan Musik

pagi yang indah.....;-g

salam...
today is monday, aku ttp dgn dri aku yang sebenarnye... cume hari ni aku de sikit keceriaan smpai dpt menutup kelesuaan aku,, sbnarnya smalam aku ter buka fb owg y pnh brd kt hti aku, ttbe aku rse nk sngt hubungi dye.. tp dah mlam,,, aku epak ka dlu... no pn dah ilang.... hhhh;-(

tp ble aku bgn pagi, dye sent msg at ku,, aku pn terkjut dan reply la msj 2 blik,,, n then huh,, know what... feeling happy 2 pn ternmpak le diwajahku,,, sampaikan kwn aku akmal n mirul 2 pn sedar... dioarang kate..." ko ni pesal azam? sengih je dri td,, hpy je nmpak...?"aku pn reply la soklan deme 2 ngan wat dono jerk...hahaha

aku p kuliah seperti biase,,, dan uh,,, ttbe lecture kasi tau lax yang esok " 28/06/11" ade test untuk pengurusan perniagaan dan mats.... huhu.. xtau lar bleh jwb ke x,,, doakan2 ler aku bleh wat...
selamat menjawab test esok k....;-p

Sunday, 26 June 2011

satu lagi hari y mencabar...:-p


hm... ptg ni aku pn xtau nk tulis ape...
ape kate aku story cerita hr ni nk?

hm...
pg td aku xmkn pn kt ds,,,
dye bg bubur nasi,
hm,,, xsmpat nk mkn,,
kj bnyak xsap ag, so aku pn rush g dwn kuliah,
kelas first ialah maths,,
then fizik,
n pastu bio lab... 3 jm kot...
huh,, dalam lab kmi wat experiment bru,,
exp 4
.......

ptg pulak,
aku ade meeting dgn HEP KMK,,
huh, ngntok gl,,
tp xpla,
skurng2nye
aku phm gak r ttg kursus kat umk nnti...
huhuhuhu

diorng sume ngah tido,,
mirul,,nik,, faiz,,
sume ngah berdengkor..
owg kt xelok tido ptg2,
kang jdi gle..
ape pendapat kome...????????


khas buat kengkawanku y ngah tidur n brgebang at dorm atau sesiape sj y bc entry niee....

Friday, 24 June 2011

24/6/211 kawn2 bru ku.... WOW HEBAD, WO2,HEBAD2...


salam sejahtera sume....
ptg ni aku ngah xde mood la,


letih,,
assigment bnyak,,,
tp dan lag nk on9,,,
hahahhaa
 
lupe kan ri2 aku kte nk cte pasal idop aku kt cni kan,,
jom...
 
ak amek subjek sn,
3 sbject, mcm f5 lar...
best gak r, lect dye ok,
kwn pn ok,,
 
kwn2 plak,,,
meriah sume...
asal kat sini ade 18 owg j stdnt y stu progrm,
tp skang dah bertambah,
so,
sume 30 org,,
diorang sume happening sume,,
 laki ade 8 dari pada 3 org...
mereka ialah,,, aku, akmal, wan, mirul,nik,iwan , faiz and hakim,,,
ni gambar diorg,,
dri kiri, mirul akmal,wan, aku, n y blkg 2 iwan
 
mamat ni lax nik nmenyer
 
ni lak anak mami penang,,,hakim,,,,
 

ni la si cubby dorm aku, faiz....

y pompuannye lax ....
gmbo jle yerk,,,ltih aku nk type...
 
 
 
 
ni lah kwn2 aku skang yang bakal mewrnai idop aku skang...
lets say kalu aku bjye k umk,,
kmi akan berpech ikut kursus msing2,,
tp yg pasti kami lah
perintis program usahawan sains umk 11/12...
yang da best...
 
k...
 
have fun n all da best...

Thursday, 23 June 2011

whats new?

hai,,,,

urm... hidup ini pnh dgn kejutannn...
hari ni sekali lag aku dkjutkn apabla, 
aku kne pilih jd ktua untuk projk lapangan lawtn smbil blajar...
mmg la,, 
hidup kt kmk ni agak kureng bezt la...
drpd azln dulu,,
tp smpai ble nk stay at azlan,,, huhuhu...
so its time 4 me to turn 360 degree to prove 
kt sume owg yg kt aku x boleh,,,
y aku bolh untuk menguruskn segala progrm kelolaan aku dgn jayanya...
k...
ni lah nik,,,, studnt PPKSUMK 11/12 tp dye nd intake
msk group umk b....
#jgn risau y len ye... aku akn knlkn u all one by one k..;p
hope aku berjaya untuk merealisasikan projek2 y bkl aku kendalikann....

Friday, 17 June 2011


hay......
today is saturday...
i'm finishin my assigment...
hahahaha

Thursday, 16 June 2011

hidup ppksumk kmk

hai sume,,,,
hm,,, hari ni bru la aku ada mase nak story kat u all about my life oppsss.... "my new life in KMK... a.k.a Kolej Mara Kulim" ... hm,,, mula dgn registration day,, wahhh,,, aku smpai ke kolej ni dalam pkul 9.30 a.m. dan msuk2 jer aku tgk 2/3 jer yang dtg... quit suprise,,, but its fun.... all of us have fun here...

sume yang came for the registration day is about 18 person including me.. but its become bertambah ramai la sampai sekarang dah dekat 42 orang... o.k lets me introduce u all to all my freinds here....

dalam lab bio


practice dance hari pendidik




luar dewan tunggu cikgu pura
hakim tgh makan


this is my lufe now and ever....
k da... thats all 4 dis nite....

Sunday, 12 June 2011

today.........6/12/2011





Gratisan Musi
today i've dance practice... da...
later i'll story k...
hve a nice day.