Followers

Tuesday, 30 August 2011

raya pun menjelma....

salam lebaran semua,,,

akhirnya smpai juge kite ke hari yang bertuah nie... hari kemenangan umat islm setelah berjaya menamatkn pelajaran di madrasah ramadhan,,, aku dah menjejakkn kaki kat kg sejak hari khamis lalu... (25/8/2011)... best gle, dan sgt memenatkn. banyangkan aku keluar dri kolj jam 3 ptg, dah la time tu hjn,, pastu grak gi pkan kulim, n then amek bas tros ke penang. dari penang jam 6.30 ptg dan akhirnye perjalann aku selesai di bus stop bandr bru, tlk intan... aku smpai kre2 pukul 12.00 pg... cuak gak r,,, lengang jerk... tp sepanjang perjlann tu aku sempat buat kwn dgn bbrpe orng student ni... sorng ni student fiest unikl, n sorng lg xtau stundt mne... hahha

ddk rumh, pjm celik, pjm celik, dah rye... itu menandkan exam final semester 1 aku dh nkk dekt... cuak der... tp i'm still praying that i can perform in that exam... huhh...

k all,,, ni gmbr aku di pagi hri rye yang mulia ni,,, 

n
selamat hri raya....

posing skit....








Wednesday, 24 August 2011

tazkirah pedas dikala senja.....

mood: menunggu waktu berbuka
perasaan: exited
         hari ini mlm ter akhir aku bbuke puasa dkt kolj... menu mm ni:
  • nasi putih
  • kari aym
  • keripap
hahha.... 

actly, apa yang menrik tok aku kongsi ari ni ialah "ape peasaan korng klau korng buat ssuatu yang xmenyengkn mata manusia ttp xslh disisi agame berbanding yang slh disisi agama yakni Ingar suruhn Allah.??" 

  bkn ape, kalau nk tgr org tu xslh, tp biarlh berlapik dan berhemh... biar nnti kedua2 pihk xterasa dn akn menambhkn lagi keakraban antara kita.... bkn ape, biar sumbang dimata manusia, tp jgn sumbang dimata Ilahi... (spe stuju....?) 

  mmg lah, sebaiknya kte mmnuhi kehendk kedua blh pihk,,  it is ok la dri mengudng kemurkaan Allah,,,,, biarlh hina dimata manusi dri hina dimata Allah.....

  

disebbkn ni mood raye... ni ha ade puisi khas buat korang.....
PANDANGI LANGIT malam
perhatikan BINT@NG
COBA renungi aku
kau kan temukan bayang WAJAH KU
teringat shair lagu dari mu
terlalu lembut,terlalu sahdu ku dengar
namun mengapa seiring berjalanya waktu
baru ku tau kau bukanlah miliku
janji mu terlalu indah……
pedangmu adalah lidah
yang mengoyak hati ku
dengan segala janji manis mu
Pernah berfikir tuk kembali
Namun…………
Teringat skit hati yang kau beri
Bahkan terlalu sulit tuk bayangkan
Kau menjadi kenangan

AND


Monday, 22 August 2011

kes kena hambat dengan warden... hahha (just for fun)

salam,,, 
hari ni aku tringt satu cerita,,,, tadi dlm kels BI pn haryati bg stu handout ttg karangn narative, apa y mnariknye, aku syo gle bce bende tu, u know what? crta tu sme gle mcm aku mse sekolh kat azln dlu... kawan2, asrama, sekolh, n guru2... 
satu cerita y aku ngt, first time aku kne sebat an warden....
cerita ini bermula pada satu mlm minggu exam... mlm tu aku n kwn aku ni agak mls la sbb esoknye exm Bi... memandangkn kami ni sudah "pro" Bi,,, kami pun mengmbil keputusn tok blik awl n melntk kt dewn mkn.... time tu jam bru pukul 10 mlm, septutnye kmi boleh pulng sekurng kurngnye jam 10.45.... aku n the gang pun time tu menyusun langkah (baik punyer) ... sdg kmi sronok mengeluarkn kaki kmi dri kels y cntik lagi bersih tu,,, tetibe keluar satu suare dgn loghat klntn,,,, " hye,,, mano awok nk pegi tu??? maghi sini..." aku dh agak,,, aku pn melnhkh leh dgn penuh innocentnye kepada ustat ZAKI.... alamtnye... singgah lah seekor burung gergasi atas pale aku.... pergh nikmtnye.....  hahhaha..... ngt kn dah abis.... rupe2 nye ade lg...."hah, awok masuk kelas, berdiri ka depe...(depan)..." hum,, aku pn dgn muke 20 sent berdiri,,,, lalu... hinggap lah sebuku roti berukuran 1cm diatas tapak KAKI aku.... wah... malu + sedap beb.... hhhuhuh///// ade sekali kejadian hmpir sme... tp aku msih mmpu meloloskn diri.... mcm dlm kem askar la time tu.... sume wat komando atas koridor,,, (elak dri dikesn ngan ustat) y best tu ade pengawas joint sekali...  hahha....'

itu lah kanangan aku yang kmbali terbuka setlah sekian lme tertutup...

ade lagi kisah seterusnya dimana,,, aku n the gang mengena junior2 kami yang BAIK-BAIK belaka... nak tau??? kisah disebalik ASASIAN 2006-2010... jgn lupe ikuti kisah kami....

bye3...

Sunday, 21 August 2011

study week is coming...

assalamualaikum,
hai semua,,, jumpe lgi kte yer... hahha.... 
eh... minggu ni minggu study week... hm... elok lah,,, bdk matrik blik, km ppks ni sturgle kat cni... hahha
eh... xsbo nk blik umah... wahahahha////

Friday, 19 August 2011

menjelang hari raya.................

dah berapa hri xupdte ni....???
spe tau? hahha...
any way,,, kt cini kesibukn msh mnyelubingi aku,,, mmg bzy,, nk siapkn report n quiz la,,, mcm2... mentng2 la due dte minggu dpn,,, ahd ni... huh... erabut gle,,, then prepare tok exm plk...

skarang dak2 matrik dah xde kt sni, dorng blik dah unutk cuti rye,,, studnt ppks,,, tunggu la seminggu lg,,, bru blik, tu pn kne ready tok final...

minggu lps kmi ade mjlis bbuke bersme pensyarah UMK,,, lps tu ade pulk perjumpaan dgn dekn FASA UMK, huhuh,,, best la jugak... kemuian semlam(khamis) kami ade presentation tuk seep program, ok la,, aku dpt turn ke dua.... naseb bek xlme... hahha...

xde pe y special bleh kongsi kt sni,,, sume msih sme jer... n maybe some pict that can i share with u all...

sempat posing skit sebelum makan.....

bersame aina and syikin....
namun, dalam keseronokan didalam dunia bru ini, aku msih terkenang, merindui, mengingati, saat2 suka dan duka aku bersme tmn2 di smkasas dulu, begitu indah saat itu, tiada y lain dapt menggantikn tempt kalian, 
i miss u all


aku n amy (junior aku)

dgn kwn2,,, selesai tamat paper PQS... (malam terakhir aku di smkasas)

kepada semua,
selamat meneruskan ibadah puasa
dan
selmat berhari raya...

semoga kita dirahmati an dipanjangkn umur untuk berjumpe lagi dimasa kan dtg...

Monday, 15 August 2011

kenapa???

salam ramadhan buat semua, lme sungguh kte xbersua disini, bukn ape, aku sibuk gle minggu ni, lps satu2 masalah dtg, selesai satu kesibukan, dtg kesibukn lain, mcm tu lah kehidupn aku sekrng, xpernh rse erti free time. asal ade free je, cover class la, assigment lah, itu lah, ini lah, never ends. skang aku ade lg dua minggu untuk reach k final exam sem stu... nk struggle untk tu lag... mmg xdpt nk sng skit.

hari ni, aku agak bengang skit, knpa??? sbb kn assigment business plan y group aku antar. aku dah buat elok2,,,"bkn aku la, kami" dah print,,, tp sbbkn ade yang xbertnggungjwb, hbs sume... booklet kmi terenyok... huh, skitnyer aty... aku pgi jumpe lecture business managemnt, dye kte assigment y kmi sent kt dye tu b***k... huh, terkejutnye aku... frust gle... tp xp la.. nk wat cmne. dah jad... pengajran akn dtg. JANGAN BAGI ORANG LAIN PINJAM LAME2 ASSIGMENT KTE!!....
 
full of stress. xtau lah... adakah kat u nanti p mcm ni? kalau mcm ni... huhuhu///// aku hrp aku boleh... nk2 plak kat cni xde orng mcm kwn aku dlu... dy fhm aku, tme aku mrh, aku sdh, kcwa... n sbg... kalau ad dye mybe kurng skit tknn y aku hdpi skng... 

tp, aku akn cube tok kuatkn diri, aku hrp ni bkn penghlg tok aku berjya... aku akn tunjuk kn kt sume, yang aku punyer kj perfect.... aku bkn nye ape y korng nmpak tau.... korng suke pndng org dri luaran...
mmg.mmg aku pemarah, aku xdpt kwl kalau aku mrh, aku kan mudah melenting... aku tau... korng ingt aku nk? aku pn xnk... kalau bleh aku xnk mrh2... tp mcm mne? dh mmg mcm tu... nk buat mcm mne? dye involuntary action... scr smle jd kluar... nk wt cmne? stiap orng lain2... ade kelbihn sndri....

buat mase nih,,, pade kwn2... hope fhm la... keadaan aku agk tgang... so hope korng fhm.....
ASSALAMUALAIKUM....

Monday, 8 August 2011

dugaan Ramadhan...

salam 'alaik...
ahlan wasahlan ya Ramdhan,,,
entry kali ni aku xtau la nk crite psl ape, sbb? sbb semenjak dua menjak ni, aku rse sgt tertkn, letih, stress, hm... mne xnye,, asl ade mse kosong je, wt asigment, agknyer ini lah cre tme kt u nanti kn? ape yang boleh aku buat redha j l... ape y membuatkn aku stress kali ni psl kje trlmpau bnyak, smpai tidur pn ntah kne... tdur pkul 2-3 pg, bgn shur kul 5 pg, then trus smbung lagi.... smpai kul 7, msuk klas kuliah,,, huh,,, mmg mltihkn, hrp2 sume tu hnya unutk minggu ni sj. 

minggu ni aku ade jualan istimewa ramadhan,dua hari.. ltih kot... mne nk berglut dgn asgment lg, huh, lagi satu exam untuk final semester stu pn smkin hmpr dah, ha dlm 3 minggu lagi, exm dyer lps rye... pergh... mne nk stady lg... wah bnyak sungguh kj, hrp2 i'm ok... n moga dipermudahkn cre... 

bkn nk mrungut, aku fhm, tugas seorng studnt mmg mcm ni, tp btl2 mnguji kekuatan jti diri, nsb baek lah, aku dh diajar sjak di SMKASAS lagi ttg tme management...(LUV U SMKASAS) hahahha... dlm stu minggu dkt spuluh laporan makmal nk kne submit... fuf,,, xboleh nk slh lecture jgk... spe suruh wat kj bertngguh.. kn dah kne, pdn MUKA!...

lagi stu y mmbuatkn aku smak peghut sgt ble jdual kls y ade xikut btol2... sptutnya kls tutor aku xdek klas, dipanggil untuk kls, kalau kls unutk subject brt xpe,,, ni subjek -***-, mmg xptot... aku dh siap pln nk wat aper time free tu, dye sng2 j ckp nk buat kls... bkn xsuke k ape... aku ske klas, tp tlg la fhm kadaan kmi y byak kj, asimgent lag, huh... mmg mmbratkn kpala n menyemakkn perut... tp seriousely aku ckp, aku ok jer lagi, blom lagi gle wat mse nih...... huhuhu,,, org ckp ujian buln puasa,,,, hahha....

lg stu aku ade la ketidakpuasan hti dgn sesetengah manusia ni, mls nk ckp direct, bb aku tau law aku ckp drect mst bomb punyer... n aku tau n stll pgang ngan kte2 " blajarlah untuk menyukai seseorang jika anda ingin org kaen mnyukai dan menyenangi anda", tp aku mmg la bgang gle... ade ke ptot, dye ni mcm xpandai nk wat kj, buat kptsan sndri,, bkn nk kte aku ni pandai sgt,,, tp plis lah,,, b profesional, jgn cmpor mslah pribadi ngan kja, kalau nk c****e pn sndri2 dah r, tak yah nk mnyusahkan orng smapai leh nk psh, ssh tol! haish.... pastu msg2 dah dwse, plis la tlg alert dgn persekitran, xyah sume nk kne tolg, mmg r wat kj elok bersme, tp sumer nk kne tolng nnti nk kwen pn xkn aku jgk y nk tolong akad kan? hah? 

hm,
sory ke klau entry kali ni agak kritis, tp aku dah xtau lah,, mybe ni j cre nyer... hahha,,,
pe pe pown, sory lah kpade y tarase, n paan MUKA!, pade y xtrase nsib anda baek kali ini, tunggu jla di masa akn dtg, wktu anda akan tiba....
hahha...
k,
wassalam....
aku tinggalkan kome dgn lagu ni k,