Followers

Friday, 16 December 2011

new story



salam alaik,
argh... exam are around da corner, pergh,
hope i'll be fine with all of it,
now a little bit busy...

apa yang ana busy?
actualy ana xtau nak tulis apa...
cuma yang ana tau, ana letih!
hahahha
 it ok, i'm fine,,,
what make me so best gle is,,, 
i got my first online customer...
as u all know, ana ada jual key chain,,, so, ana letak lah hasil tangan ana dlm fb n blog ni ada juga...
actually ana letak ni sje2 je, sbb ble ana ltk kawan2 puji hsil krja ana, itu lh mnjdi pembkr semngat ana, n dpt hlgkn tension,,, i like..

huhu,,, thats all.. wanna sleep..
bye

o b4 that, i've my drama play on monday, so readers, wish me n my team a lots of luck k...

Tuesday, 6 December 2011

Kursus Persediaan Keusahawanan Sains UMK : bicara BDK





lala..lili..lulu...
today, i wanna post about what we have in PPKS UMK.
ok, first and foremost, lets me explain a little bit about the PPKS
PPKS is short form for "Program Persediaan Keusahawanan Sains Universiti Malaysia Kelantan"...
i dont want to talk about the program, but as i'm following the program, i wanna share u what i though...

for me this is the best way for u eh, no2... for all of the student from the age of 18 till 20... all of the student with this range of age can apply to follow this program.
ok la, penat la tulis dalam BI nih,

program yang berunsurkan keusahawan ini bukanlah mendidik pelajarnya untuk menjadi peniaga, itu yang perlu di fahamkan, tetapi program ini menerapkan nilai2 keusahawanan dalam diri setiap pelajarnya, sepanjang tempoh PPKS ini, pelajar dikehendaki untuk mendapat keputusan 2.0 keatas untuk melayakkan mereka melanjutkan pelajaran ke UMK nanti.

apa yang telah terjadi sekarang, dalam dunia realiti, majikan gemar untuk menggaji  pekerja yang mempunyai skills2 yang baik dalam diri masing2... tmajikan kurang berminak untuk menggaji pelajar2 yang cemerlang dan mendapat keputusan yang hebat tetapi, tidak mempunyai skill2 yang diperlukan,\.

dalam PPKS dan juga UMK sekalipun, inilah yang diterapkan, disamping pelajar menumpukan perhatian kepad apelajaran, namun mereka juga didik dan diajar tentang skill2 yang penting, seperti komunikasi dan sebagainya...

jadi, peluang kini terbuka buat mereka yang berminat... 
mungkin maklumat yang ana berkan disini kurang jelas,
bagi maklumat lanjut silalah layari laman web berikut:
  1. http://ppksumk.blogspot.com/2011/09/inilah-yang-cuba-diterapkan-di-ppks-umk.html
  2. http://fasa.umk.edu.my/bm/MS/info/program-persediaan-keusahawanan-sains/
  3. http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0420&pub=Utusan_Malaysia&sec=Timur&pg=wt_03.htm
itu sajalah yang mampu ana kongsikan....

Monday, 5 December 2011

life today....


hari-hari yang datang penuh dengan cabaran, namun harus aku tangani dengan baik dan berhemah...
times are getting too tight right now,
all the PPKS especially me are struggling for our final semester 2,
besides, we are going to have our "kerjaya day" wanna be.... hahahha
where we as the PPKS student are told to set up a several booth during this day, oh now... i'm going to crazy again...
for me, i need to handle a lots of things...
ooo Allah, give me the strength to coop with these...

plus... the assignment... that presentation, this presentation... huh... totally make me crazy... argh...
but, all is well...
i'll fight all of these barrier... to get what i want! what i LOVE!..
nobody cant stop me except Allah...


one more thing, a reminder for me and the others,...
please respect others,,,
is it hard to say "ops, i'm sorry..." ??? i think it is the most simple word right?
it wont take ur money even ur energy i think,,,,
do, please, respect others,
mind ur own words...
ok...



Friday, 2 December 2011

cantiknya!


salam alaik...

hope u all dalam keadaan baek saja... 
today? what i want to do? 
o yes, first of all let me intro. u my blog page 
~BLOG BDK~ (click here)
bagi yang belum tahu, jemput lah singgah and dah singgah follow n like skali k..

move to the point:
actually semalam ana on the way blik dari solat jumaat, tengah jalan2, ana ternampah sebatang pokok ni, masya-Allah... cantik gle...
sungguh indah ciptaan Allah kan...
bersyukur gile,,,
n sempatlah ana capture pict tu, tp xbanyak sebab malu...hahahha

here u are:

ciptaan Allah...
~sorry resolution kurang~


lagi beadxel...


kedah cuti hari ni?
hahaha, aana msih belum biasa lagi dengan jadual kat sini, hahaha
ok, tapi kalau cuti 2, bg ana,
cuti je la, ana xsuke buat kerja bila hari cuti, 
jangan call suruh ana pergi meeting or whatever yang xde dalam perancangan,,,

hari ni ana cume siapkan beadxel untuk hari kerjaya KMK,
cume siap 4 jer,,

mencari idea.. wahahaha

baru lepas ironing

domo

game boy

siap... lelong

rm ... pm ok.

sudah di booking. sorry


baru siap susun...

siap, knpe crack love??? single is better, hahhahah

ok bye2..