Followers

Wednesday, 16 May 2012

Sehari di SMKASAS : Selamat Hari Guru 2012

Selamat Hari Guru buat guru-gur yang pernah mengjar aku selama ini dari tadika, sek rendah, sek menengah dan Kolej MARA Kulim... juga buat mereka-mereka yang telah mencurahkan ilmu kepada aku selama ini hingga aku boleh berdiri dalam masyarakat sepertimana sekarang. Dari aku "zero" sehinggalah aku "hero"...


Guru, sungguh mulia pengorbanan yang kalian curahkan buat kami anak didikmu...

Sempena Hari Guru 2012 ni, kami ex-student SMKA Sultan Azlan Shah 06-10 telah ramai-ramai berkumpul di SMKASAS bagi sama-sama memeriahkan majlis sambutan tahun ini. Sangat teruja bila pertama kali melangkah kembali ke SMKASAS sejak setahun lepas. Teruja melihat semua perubahan yang telah berlaku, teruja untuk kembali mengingat memori-memori yang pernah terpahat dalam hidup aku sepanajng bergelar pelajar SMKASAS...



Berjumpa kembali dengan guru-guru memang membuatkan aku sangat gembira, bukan apa,,, aku gembira bilamana melihat riak wajah guru-guru yang aku temui, semuanya seakan bangga melihat perubahan yang telah berlaku dalam hidup anak didik mereka... pertama kali melangkah ke SMKASAS pada tahun 2006, semuanya kelihatan kecil dan sempit, namun, kehadiran para guru lah yang telah membesarkan dan memperluaskan pandangan kami terhadap alam ini...

pengalam hari ni? memang terbaik,,,, sampai SMKASAS jumpa para guru dan yang penting, dapat jumpa kembali dengan kawan-kawan, walau tak semua hadir ... maklumlah, sekarang masing-masing dah mula untuk bergerak diatas landasan masing-masing, mengejar cita-cita masing-masing... banyak cerita yang boleh diceritakan hanya dalam beberapa jam pertemuan... indahnya persahabatan...

Yang lain pula, masih ada junior-junior yang ingat lagi kepada kami, especially aku la... tu paling teruja,,, aku pula tak ingat diorang...Sorry ye dik... gembira dapat berjumpa kalian,walau orang yang aku harap untuk berjumpa tidak dapat aku temui...  entah bila lagi kita akan dipertemukan... 

tiada apa yang dapat mengungkapkan kegembiraan ini walaupun dikarang dan di fotokan... hanya memori yang bisa menyimpannya...

jom tengok gambar...


 kad ikhlas dari pelajar SMKASAS buat guru-guru




persembahan pelajar



gambar kenangan bersama guru-guru SMKASAS



kenangan bersama teman yang hadir



buat teman-teman:
semoga kalian akan berjaya dan mencapai impian masing-masing...

buat guru-guru:
semoga usaha mu dirahmati dan diberkati... keikhlasan mu membuahkan hasil di-Sana kelak... 


Sunday, 13 May 2012

Attention To All ex-PPKS UMK 11/12 **hot**



guy... to ex-PPKS UMK here are the letter from UMK and the form,,, for those who cant open their emel....

this is the letter

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Tuan/Puan

BORANG PERMOHONAN KEMASUKAN KE UNIVERSITI MALAYSIA KELANTAN LEPASAN PROGRAM KEUSAHAWANAN SAINS SESI AKADEMIK 2012/2013

Dengan segala hormatnya perkara diatas adalah dirujuk.

2.      Untuk makluman, sebelum tuan/puan membuat pemilihan program, diharap tuan/puan melihat syarat kemasukan di laman web UMK terlebih dahulu.Dilampirkan borang permohonan kemasukan ke UMK Lepasan program keusahawanan sains akademik 2012/2013 untuk diisi oleh tuan/puan.

3.    Kerjasama daripada tuan/puan amatlah dihargai.

Sekian,terima kasih.



Yang menurut perintah,

..t.t..
ROHAIDA BINTI RAMLI
Pembantu Tadbir (P/O) N17
Fakulti Sains Bumi
Universiti Malaysia Kelantan
Kampus Jeli
Tel: 09-9477037

here are the form...


i dont knpw why they want us to chose 4 ... that day they told us to choose 1 only right??
and, where should we submit this form?
by the way, dont worry.. i've told our Penyelaras, she inform me tomorrow (14/5/2012)



Friday, 11 May 2012

Sambil Menyelam Minum Air



Kata orang sambil menyelam minum air kan... same goes to me... 
u know what? now i'm fall in luv with some handmade craft such as felt and peler beads...
i dont know why, but i luv it...
maybe some people say that this kind of ...urm..i may say it as hobby, not very suitable for men, but to me. as i'm enjoy with it, i'll made it.. i dont care what others say to me...

tapi apa pula kaitan dengan "sambil menyelam minum air"nye?
ha, ni dia ceritanya... dalam aku melayan hobi tu, dalam diam aku buat duit.. hehhehe... i'm try to sell my art through FB and others... hahaha

at last i think i made it...
to me there is no wrong right, at least i have something to do during my last session break before i've been accepted to UMK :-)

name pillow

hehehe... ciptaan pertama ... Rrrraaabbit

pelbagai jenis Beadxel keychain

"Sambil Menyelam Minum Air"

Salam 'Alaik

Thursday, 10 May 2012

tongues for unknown friends



Salam sayang buat semua...


entry kali ni, bukan nak berceloteh mengenai PPKS lagi dah.. tapi kali ni a'm gonna talk about something called "FRIENDSHIP"...


Maybe, setiap orang ade pendapat tersendiri tentang persahabatan... setiap orang ada prinsip tersediri dalam bersahabar... setiap orang ade ciri-ciri khas dalam memilih sahabat.... dan apa yang i wanna say here is... I'm not a good friends of you, my friends



To me, dalam memilih kawan untuk menjalikan persahabatan, perlu ada keserasian... tanpa keserasian, goyahlah persahabatan...
Dalam persahabatan perlu ada yang caring, perlu ada yang mengalah dan perlu ada yang dikalahkan...
Andai berlaku sengketa, ada yang memujuk, ada yang mengalah...
dan..
ada yang memberi dan menerima maaf...


Me???
i still miss my past precious memories  2/3 years back...
where we got our sincere smile together...
but now, all of it had gone

i still waiting for the moment that we will be connected 


Monday, 7 May 2012

Mini Seminar PPKS UMK bersama Mr Choo Chuan SIn, Pengarah IPK Sdn Bhd



Majlis ini merupakan sesi perkongsian ilmu antara usahawan terpilih bersama PPKS UMK. Majlis ini dikendalikan oleh ana dan rakan2...













Sunday, 6 May 2012

PPKS UMK : ROSES OCEAN NITE DINNER first batch 11/12



Alhamdulillah

Akhirnya dapat jugak ana post entry bru malam ni. Maklumlah, PPKSUMK dah tamat sesi asasi sekarang, cume tunggu this Julai untuk graduasi di KMK dan surat tawaran kos dari UMK. Hurm, sedih jugak tinggalkan KMK ni, tinggalkan lecture dan semuanya la... memang hakikat manusia, bila depan mata, xhargai... tetapi, bila dah hilang dari pandangan mata, mula ter cari-cari... :-)

Sebelum PPKSian meninggalkan KMK hati tu, kami sempat anjurkan sebuah majlis perpisahan yang diadakan di Dewan Utama KMK yang dihadiri oleh semua bekas pelajar PPKS bersama tenaga pengajar. Majlis malam tu betemakan light blu and light pink... and we all namakan majlis yang julung kali diadakan itu sebagai Roses Ocean Night Dinner. Majlis malam tu memang sungguh meriah. Maklumlah malam terakhir bersama para pensyarah. HUbungan Kami Pelajar dengan pensyarah memang amat rapat dan sangat akrab.




PPKS bersama pensyarah tercinta

PPKSkian


sebelum potong cake


gile camera


posing je lebih