Followers

Friday, 12 April 2013

Sirih Pulang Ke Gagang SMKASAS

11 April 2013 l Khamis
Hari ini, ana berkunjung pulang ke tempat yang mendaji kerinduan ku sejak sekian lama. Tempat dimana aku jatuh dan bangun, tempat aku belajar mengenal dunia dan belajar mendewasakan diri. Kat sini aku belajar berdikari, berkomunikasi sampai apa yang aku dah ada sekarang :-)
Siapa kita pada hari ini, adalah bayang hari semalam :-) 
kita dimasa lalu bukan penentu kita dimasa depan :-)


secebis kenangan bersama pelajar :-)

Tuesday, 9 April 2013

STRONGER

STRONGER by KELLY CLARKSON

You know the bed feels warmerSleeping here aloneYou know I dream in colorAnd do the things I want
You think you've got the best of meThink you've had enough the last laughBet you think that everything good is goneThink you left me broken downThink that I'd come running backBaby, you don't know me, 'cause you're dead wrong
Chorus:What doesn't kill you makes you strongerStand a little tallerDoesn't mean I'm lonely when I'm aloneWhat doesn't kill you makes you fighterFootsteps even lighterDoesn't mean I'm over 'cause you're gone
Bridge:What doesn't kill you makes you stronger, strongerJust me, myself and IWhat doesn't kill you makes you strongerStand a little tallerDoesn't mean I'm lonely when I'm aloneYou heard that I was starting over with someone newThey told you I was moving on, over you[ From: http://www.metrolyrics.com/stronger-lyrics-kelly-clarkson.html ]You didn't think that I'd come backI'd come back swingingYou tried to break me, but you see
Chorus:What doesn't kill you makes you strongerStand a little tallerDoesn't mean I'm lonely when I'm aloneWhat doesn't kill you makes you fighterFootsteps even lighterDoesn't mean I'm over 'cause you're gone
Bridge:What doesn't kill you makes you stronger, strongerJust me, myself and IWhat doesn't kill you makes you strongerStand a little tallerDoesn't mean I'm lonely when I'm alone
Thanks to you I got a new thing startedThanks to you I'm not the broken-heartedThanks to you I'm finally thinking 'bout meYou know in the end the day you left is just my beginningIn the end
[Repeat chorus][Repeat bridge x2]
I'm not alone



Monday, 8 April 2013

Yang Terindah

di suatu ketika
ku bertemu dengan mereka semua
pertama kita belum saling mengenal
kita belum memahami satu sama lain..
tapi…
setelah kami bersama selama pertemuan itu
kami bisa merasakan kebersamaan
kebahagiaan, suka, cita, walaupun singkat
kita selalu berbagi pengalaman
berbagi cerita …
berbagi kebahagiaan…
tapi…
mengapa?????? waktu tega memisahkan kita semua???
disaat kita sudah saling mengerti….
waktu begitu tegaaaaaaaaaa….. memisahkan kita semua…
kini semua hanya tinggal kenangan
kenangan terindah yang ada dalam hidupku
Aku akan selalu mengingat semua yang telah terjadi di sana :-)
Karya adaptasi daripada puisi tulisan Afifah Ayu Meylawati

Sunday, 7 April 2013

Dunia Ku Fasilitator PRS UMK

Salam
"Bantu Diri Untuk Bantu Orang Lain"

Dengan berpegang dengan kata-kata itu, aku bertekad untuk ikhlas dalam menyertai segala program yang dijalankan. Actually, i am one of the Pembimbing Rakan Siswa Universiti Malaysia Kelantan.
Aku yakin, dengan ikhlas didada, indah dihadapan pasti menanti. 

Here are some picts untuk beberapa program yang pernah aku sertai sejak buka sem bulan februari ni :-)

Master Your Leadership (My Lead) bersama barisan kepimpinan pengawas SMK Dato Perdana, Bachok,Kelantan.

my first experience join program dan jadi kem komanden, bergoyang jugak kepala lutut. 

bersama peserta :-)

bersama afwan  :-P

wif one of the participant

we are the leader :-)

senaman pagi di tepi pantai
Dalam program pertama aku bersama team PRS UMK ni, aku belajar sangat banyak. Aku sedar macam mana susahnya nak stay in mood (character). Susah oo... nak jadi kem komanden ni :-D


Step Towards Ambitious Realization (STAR) bersama SK Kubang Kerian 1, Kelantan.

Untuk kem kali ni, aku diberi mandat untuk memegang tugas sebagai penolong ketua modul. Kira orang y bertanggung jawab pegang modul la. Interesting sgt :-) and i luv it :-P
Ulat Bulu


makan sebentar

my first trial for "muhasabah diri". :-) 

Iman, U can do it :-) 5A UPSR !!

"sedap xmakan?"

 
Fasilitator Seminar Wanita dan Transformasi anjuran UKM

bersama fasilitator dari UKM

Tepuk-tepuk selesa


Step Towards Ambitious Realization (STAR) SMK Dato Hj Mohd Taib, Perak.

Kali ni aku jadi AJK teknikal dan multimedia, so mmang kurang gambar aku. But, as usual, i luv it 



senamrobik

explorace 

LDK
with syazwan (one of the participant)

Gadis pingitan
Pengalaman mengajar kita erti kehidupan. Andai tersasar disatu jalan, terokailah jalan lain.
Terima kasih sebab mewarnai hidup ku..