Followers

Friday, 27 December 2013

Perjuangan Semester 3 Sains Gunaan Teknologi Pembangunan Produk.

Salam Alaik dan Selamat pagi,

Semester 3 sebagai pelajar jurusan Sains Gunaan Teknologi Pembangunan Produk akan melabuhkan tirai sepertimana berangkatnya 2013. Jika diimbau kenangan-kenangan sepanjang semester 3 ini, memang banyak imbauan-imbauan indah yang terukir. Kenangan berprogram tiada ganti. Program dianggap percutian bersama adik-adik ECER-SINAR menjadi penutup program semester ini. 

Program Susulan bersama adik-adik SINAR-ECER.
Program Pembangunan Modal Insan SINAR

Fasilitator yang osem - Airin, Kak Fathiah, Saya,, Kak Mun, Afiq

DI KIdzania Kuala Lumpur

Memerhati. TNB adik ni.

Sweet Memories with Mawi.

Adik-adik kumpulan saya. Sepanjang program lawatan ini, Aku dipertanggungjawabkan untuk menjaga mereka :-) Miss you guys kids.


Menjengah peperiksaan akhir kini disulam dengan khabaran gembira bawaan angin tenang. Lama menanti. Disana selesai, disini tertunggak. Janji tak akan diubah. Selesai pendakian ilmu ini, selesai matlamat diri, akan terkota janji. Ku bawa bahagian buat Mak Ayah dan keluarga. Seterusnya akan terkota janji. 

Marilah kita hayati dan amalkan doa ini. Semoga doa Nabi Daud A.s ini memberi kita semangat dan teguh dalam mencinta Allah SWT sepenuh hati kita melebihi cinta kepada makhlukNya.
doa2
“ Ya Allah, kurniakanlah daku perasaan cinta kepada-Mu, dan cinta kepada orang yang mengasihi-Mu, Dan apa sahaja yang membawa daku menghampiri cinta-Mu. Jadikanlah cinta-Mu itu lebih aku hargai daripada air sejuk bagi orang yang kehausan, Ya Allah, sesungguhnya aku memohon cinta-Mu, Dan cinta orang yang mencintai-Mu serta cinta yang dapat mendekatkan aku kepada cintaMu,
Ya Allah, apa sahaja yang Engkau anugerahkan kepadaku daripada apa yang aku cintai, Maka jadikanlah ia kekuatan untukku mencintai apa yang Engkau cintai. Dan apa sahaja yang Engkau singkirkan daripada apa yang aku cintai, Maka jadikanlah ia keredaan untukku dalam mencintai apa yang Engkau cintai, Ya Allah, jadikanlah cinta-Mu sesuatu yang paling aku cintai daripada cintaku kepada keluargaku, hartaku dan air sejuk pada saat kehausan.
Ya Allah, jadikanlah aku mencintai-Mu, mencintai malaikat-Mu, Rasul-Mu dan hamba-Mu yang soleh, Ya Allah, hidupkanlah hatiku dengan cinta-Mu dan jadikanlah aku bagi-Mu seperti apa yang Engkau cintai, Ya Allah, jadikanlah aku mencintai-Mu dengan segenap cintaku dan seluruh usahaku demi keredhaan-Mu.”
(Hadis riwayat At-Tarmizi)
Rasulullah SAW bersabda, “Inilah doa yang biasa dipanjatkan oleh Nabi Daud a.s.”


No comments:

Post a Comment